Thuisbladzij | Actuele Zaken | Dorpsvisie | Dorpse Zaken | Publicaties Gemeente | Politieberichten | Oud Nieuws     

Samen tegen Inbrekers

Inbraken in uw wijk
De laatste maanden is een sterke stijging te zien van het aantal woninginbraken in Drenthe. Ook in uw wijk worden regelmatig woninginbraken gepleegd. Reden voor de politie Drenthe om alles op alles te zetten om woninginbraken te verminderen.
Zo is een speciaal woninginbrakenteam opgericht dat zich specifiek bezig houdt met het opsporen van woninginbrekers. Ook u kunt een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van het aantal woninginbraken in Drenthe en specifiek in uw wijk. Zorg voor goed hang- en sluitwerk en sluit deuren en ramen af als u uw huis verlaat. Laat geen waardevolle spullen zoals laptops, smartphones en ipads in het zicht liggen, want gelegenheid maakt de dief. Installeer daarnaast een programma op uw computer, laptop, smartphone of tablet-pc om hem bij diefstal eenvoudig te kunnen traceren. Op de website www.politiekeurmerk.nl leest u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken of ga naar www.123inbraakcheck.nl en test hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen.

Buurtonderzoek
Een buurtonderzoek maakt deel uit van het politieonderzoek om de inbreker(s) op te sporen. De politie wil graag weten of u verdachte personen en/of voertuigen heeft gezien. Ook als u andere informatie heeft over de inbraak dan hoort de politie dat graag, dit kan via 0900-8844.
Tevens kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen op nummer: 0800-7000.

 

Bel 1-1-2 bij verdachte situaties
Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan is een misverstand. U kunt het nummer namelijk ook gebruiken als u getuige bent van een misdrijf of verdachte situaties ziet in uw woon- of werkomgeving. Dus als u ziet dat iemand inbreekt of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie snel in actie komen!

Social Media
Politie Meppel maakt tevens gebruik van social media. Meldt u aan op Twitter @politiemeppel. Op deze manier kunt u ons en kunnen wij u informeren over datgene er in uw wijk speelt.

 

 <-- Terug
Vuurwerkoverlast
Politieberichten '15-2
Politieberichten '15-1
Politieberichten '14-4
Politieberichten'14-3
Politieberichten'14-1
Politieberichten'13-4
Samen tegen Inbrekers
Oude Politieberichten