Thuisbladzij | Actuele Zaken | Dorpsvisie | Dorpse Zaken | Publicaties Gemeente | Politieberichten | Oud Nieuws     

Politie berichten 2012: eerste kwartaal

Vond er in de nacht van 4 januari 2012 een inbraak plaats bij een bedrijf aan ’t Oevertje. Het pand werd betreden door het openbreken van een deur waarna het doorzocht werd. Weggenomen werd een laptop en geld. Er is mogelijk sprake van meerdere daders welke gebruik hebben gemaakt van een auto. Twee weken later was dit bedrijf wederom de dupe van een inbraak. Ook nu werd een laptop en geld ontvreemd.

Werd er tussen half januari en begin februari gepoogd in te breken in een woning aan het Griftestuk. Getracht werd een raam open te breken. Mede door het goede hang en sluitwerk lukte het de dader(s) niet om binnen te komen.

Een echtpaar in een woning aan de Buitenvaart in Nijeveen is op 29 januari rond vier uur overvallen door twee mannen die de woning waren binnendrongen. De daders hebben na een schermutseling met de bewoners de woning verlaten en geen kans gehad om iets buit te maken.

Vond er in de middag van donderdag 2 februari een inbraak plaats in een woning aan de Dorpsstraat. De dader(s) zijn waarschijnlijk via een oude achterdeur binnen gekomen. De woning werd doorzocht en kasten werden overhoop gehaald. Wegenomen werden geld, waardepapieren en sieraden.

Vond er in de nacht van 11 februari een inbraak plaats bij een winkel aan de Dorpsstraat. De dader(s) verschaften zich de toegang tot het pand door een gat in het dak te knippen. Het pand werd doorzocht maar niets werd weggenomen. Mogelijk zijn de dader(s) gestoord in hun werkzaamheden door het alarm.

Werd er in de nacht van 21 op 22 februari getracht in te breken in de kantine van SVN 69. De toegangsdeur werd met grof geweld vernield. De dader(s) konden de deur echter niet openen maar hebben wel een behoorlijke schade veroorzaakt.

Werd op zondag 11 februari een 19 jarige man uit de Wijk aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde tijdens een evenement aan de Nieuweweg. De man gedroeg zich erg vervelend tegen omstanders en politie. Na herhaald waarschuwen werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau welke hij heeft verlaten met een proces-verbaal op zak.

Tijdens dit evenement vonden er een tweetal mishandelingen plaats. Slachtoffers zouden zijn geslagen en geschopt.
De verdachten zijn bekend en het onderzoek is nog in volle gang.

Bevond zich op vrijdagavond 16 maart een vervelende klant in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Deze man, een 42 jarige inwoner uit Nijeveen, welke kennelijk onder invloed verkeerde, bedreigde personeel en klanten en vernielde een ruit. Tegen de man werd aangifte gedaan waarna hij werd aangehouden en voor nader onderzoek werd ingesloten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Tussen 17 en 19 maart werd er ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. De dader(s) hebben een buitendeur open gebroken waarna de woning werd doorzocht. Er werd alleen geld weggenomen.

Werd er tussen 17 en 18 maart nogmaals ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. De dader(s) hebben een raam open gebroken waarna de woning geheel werd doorzocht. Onbekend wat er is weggenomen.

Vond er tussen 17 en 18 maart een derde woninginbraak plaats aan de Dorpsstraat. De dader(s) verschaften zich de toegang via een bovenlicht. Ook hier werd de woning grondig doorzocht. Er werden geld en sieraden weggenomen.

Op 27 maart werd er een vrij grote hoeveelheid hennep aangetroffen in een woning aan de Burgemeester Weimalaan.
De bewoner is later op de dag aangehouden.
De drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.
Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

Vond er overdag op 27 maart een inbraak plaats in een woning aan de Friesestraatweg. Hoe de dader(s) zijn binnengekomen is niet bekend. Woning werd doorzocht en er werden waardepapieren weggenomen.

Zoals te lezen is Nijeveen getroffen door een vrij groot aantal woninginbraken. Deze zaken zijn uiteraard in onderzoek bij de politie en hebben hoge prioriteit. Alle informatie is echter zeer welkom. Tevens het verzoek om bij verdachte personen of voertuigen onmiddellijk de politie te bellen. Als extra aandachtspunt voor alle bewoners om eens kritisch te kijken naar de inbraakbeveiliging van de eigen woning.

 

 <-- Terug
Politieberichten'13-3
Politieberichten'13-2
Politieberichten '13-1
Politieberichten '12-4
Politieberichten '12-3
Politieberichten '12-2
Politieberichten '12-1
Politieberichten '11-4
Politieberichten '11-3
Politieberichten '11-2
Politieberichten '11-1
Politieberichten '10-4
Politieberichten '10-3
Politieberichten '10-1
Politieberichten '09-4
Politieberichten '09-3
Politieberichten '09-2
Politieberichten '09-1
Politieberichten '08-4
Politieberichten '08-3
Politieberichten '08-2
Politieberichten '08-1
Politieberichten '07-4
Politieberichten '07-3
Politieberichten '07-2
Politieberichten '07-1
Politieberichten '06-3