Het Van der Woudepark

In het verlengende van de de ijs- en skeelerbaan ligt een deel van het Van der Woudepark. Dit park is aangelegd vlak voor de gemeentelijke herindeling van 1998. In het park werden fruitbomen geplaatst. Deze werden gesponsord door inwoners van Nijeveen en door verenigingen en scholen. Bij de boom kon een fles begraven worden met een boodschap voor de toekomst.

Die toekomst kwam in 2013 toen de bomen gerooid werden. De flessen werden opgegraven en de boodschappen zijn nu in bezit van de Historische Vereniging.

Het park is heringericht met een kikkerpoel.

Verder loopt het park door achter de ijs- en skeelerbaan tot aan de bebouwing van Nijeveen. Dat laatste stuk bevat de dierenweide. Daar is een hertenkampje en eendenvijver.

Dokterspost
Dorpshuis