Van der Woudepark: inhoud flessen blijft nog 5 jaar geheim.

Vlak voor de gemeentelijke herindeling (1 januari 1998) heeft de gemeente Nijeveen een boomgaard met hoogstam fruitbomen in het Van der Woudepark aangelegd. Er zijn ongeveer 100 bomen geplant. Deze bomen konden geadopteerd worden en men kon bij deze boom een fles met een boodschap begraven.
Veel Nijeveners en Nijeveense verenigingen hebben dit toen gedaan.
Afgesproken werd om na 10 jaar de flessen op te graven en de inhoud prijs te geven.

Helaas moeten we constateren dat een aantal vruchtbomen dood is gegaan.
Ligt dat aan de bomen of aan de geschiktheid van de grond? Wat ons betreft heeft de gemeente Meppel hierin een verantwoordelijkheid. Wij hebben de Gemeente hierover dan ook een brief geschreven.

De Historische Vereniging Nijeveen en de Dorpsvereniging Nijeveen hebben besloten het opgraven van de flessen 5 jaar uit te stellen en dan een boekwerkje te maken van de flessenspreuken.

Arend Tissingh Lucas Knol

Dorpsvereniging Nijeveen & Historische Vereniging Nijeveen 2007