Standpunt Dorpsvereniging Nijeveen Verbindingsweg Nijeveen - Meppel  (2006)

De Dorpsvereniging is van mening dat een verbinding optimaal moet blijven.
Zo is het nu en zo is het van oudsher altijd geweest.
Dit bevordert de verbondenheid met Meppel als winkelcentrum.

Voor Eerste hulpdiensten vanuit Meppel is een weg nodig zonder verkeersremmende maatregelen en dus zonder hinder en vertraging.

De geplande ontsluiting in het "masterplan"voldoet niet aan deze bedoelde optimale verbinding:

-  De weg komt door een woonwijk, met alle gevolgen van dien (o.a. onveiligheid, oponthoud, conflict langzaam-
    en snelverkeer).
-  Het is een omweg naar het centrum van Meppel, wat het idee geeft dat Meppel verder weg komt te liggen,
    waardoor het gevoel van verbondenheid afneemt.
    Wie met de auto inkopen gaat doen gaat straks net zo makkelijk naar Steenwijk of Staphorst.

Conclusie:  De Nieuwe Meppelerweg als verbindingsweg moet voor Nijeveen behouden blijven, zo nodig nog verbeterd worden.

Uitspraak Raad van State
Beroep Raad van State