Dorpsvisie 2015-2025: Recreatie en Toerisme

Visie: De centrale ligging tussen Havelte en Giethoorn en de nabijheid van kleine steden als Meppel en Steenwijk bieden recreatieve kansen. Nijeveen biedt ruimte en mogelijkheden rond sport en beweging.

LOGBOEK met ideeŽn:

1. De recreatieplas wordt de spil voor sportieve en recreatieve ontwikkelingen (camperstandplaats, kiosk, ruimte voor ondernemerschap, beheerder, plek voor beachvolleybal, duikvereniging).
  2. Betere aansluiting van het dorp op wandelpadennetwerken, daarbij ook de oude kerkpaden gebruiken.
  3. Actieve ontsluiting van natuurgebieden voor inwoners van Nijeveen.
  4. ‘Iets’ met waterrecreatie, kano’s en vaarroutes.
  5. Meer verblijfsrecreatie binnen het dorp.
  6. Fiets- en Wandelroutes verder ontsluiten en bezienswaardigheden beschrijven (bijv. d.m.v.een App.)
  7. Gebruik de ontsluitingswegen voor de landbouwgronden multifunctioneel (hondenuitlaatroute en wandelroute).
  8. Voor het historisch besef: een wandel- of fietspad (schelpenpad) langs de grift richting Meppel, die bij de oude sluis uit komt. Het mooiste zou zijn, om bij de sluis linksaf te kunnen slaan en via een fietsbruggetje over het water (naast de N375) naar Ruinerwold te kunnen fietsen.
  9. Zodra een aantal projecten gerealiseerd is, waarmee de centrumpositie van Nijeveen versterkt is, de promotiemogelijkheden uitbuiten.
  10. Oprichten van een theatersportvereniging (improvisatie-theater).
Facelift Recreatieplas
Fietsroutes