AED project

Een AED (Automatische Externe Defibrillator) wordt ook wel een hartklapkassie genoemd. Nijeveen beschikt over 3 openbare AED's. Vanaf eind 2008 hebben zich 60 vrijwilligers aangemeld. Deze vrijwilligers kunnen door de meldkamer van het noodnummer 112 aangestuurd worden via hun mobiel. De vrijwilligers komen uit alle delen van het dorp en het buitengebied. Een maal per jaar is er een herhalingscursus. Deze wordt gegeven door de EHBO afdeling Nijeveen. Een aantal vrijwilligers volgt de herhalingscursus via de BHV (Bedrijfs Hulp Verlening) op hun werk.

Na de opleiding van de vrijwilligers werden door wethouder Ko Scheele certificaten uitgereikt. Hieronder staat  een groepsfoto van deze mensen met de wethouder in het midden.

PERSBERICHT 3 september 2009:  Drie AED's in Nijeveen

Vrijwillers Sleutelkasten