AED: Wat te doen bij een calamiteit en hoe gaat dat verder

Het is altijd en overal mogelijk, dat iemand een hartstilstand krijgt. Als er dan binnen zes minuten gestart wordt met reanimatie, is er een grote kans op volledig herstel.
Indien u iemand onderuit ziet gaan of in elkaar ziet zakken, bel dan 112 en meldt waar u bent.
Bel ook het noodnummer van onze eigen artsen: 0522 491404 (handig om in uw mobiel te hebben).

Via 112 worden in Nijeveen de aangesloten en geregistreerde vrijwilligers opgeroepen. Per melding worden er vijf vrijwilligers gebeld die theoretisch het dichts bij de melding zijn en vijf die bij de dichts bijzijnde AED zijn.
Er worden tegelijk ook ambulances naar de plek gestuurd.

In 2008 startte de Dorpsvereniging samen met de EHBO afdeling Nijeveen het AED project.

Folder AED

Casper Veen initiatief namens DVN
en organisatie AED project
Femmy Nijmeijer, organisatie